Friday, 18 May 2012

SELAMAT HARI GURU (SMK BBST) 2012


Hari ni skuad BLOG RAKYAT JELATA (chewahhh!) telah turun ke SMK BBST untuk memeriahkan sambutan hari guru....Ni lah sekolah dari aq form 1 sampai form 6....cikgu2 sekolah ni lah yg penat2 didik aq dengan kawan2....terima kasih cikgu!

Kebanyakan game berlangsung dekat dataran pengetua dengan dewan terbuka jeh....tak boleh laa jauh2 sampai padang....ade jugak cikgu yg balik awal nanti.....Kalau cikgu Bahagia tak pe lah.....fitness!!


Game mule2 kite tengok ialah game masuk gelung dlm kon......

Jom kite view2 game yg cikgu kite maen.....hehe



style lah ustazah!!
cikgu nie kalo korang x kenal, tahulah....tahap Legend dah ustazah Sabariah nih...hehe



Pabila cikgu chemi membaling gelung~~~~



bile dah bertanding, mesti nak menang....budak kutip gelung pun dah nampak macam kon...main hentam je...haha


ni cikgu practical...aq dah tahu korang nak ckp ape.... (wah,ensemnye....cutenye baling...) haha,,,


Seterusnya, game jingsaw puzzle....senang je...tp bile cikgu2 dah bergabung, harapan laa nak siap cepat....






(Sebelum)

(selepas)
 Korang pulak lah susun... bia aq tengok...haha



Next, game apple....simple je..potong kulit apple, paling panjang tanpa putus....sape paling panjang dah boleh angkat piala,,,,haha...









Ni hos acara event nih...hehe



Ni game tiup & lepas belon....paling jauh menang...rasenye laa...haha





Ni pulak karya2 pelajar untuk guru...buruk cantik bukan ukuran....yang penting ikhlas....=)







Lepas ni game best....kerusi berirama...aq agak je name game tu...haha...alaa yg kena pusing keliling kerusi tu,kalau musik berhenti, kena duduk.....haaaa yg tu lah...huhu


kalau kes macam ni, macam mana gak kire?? jawab2,,,haha





cikgu2 gembire, murid2 senang hati.....semua happy...


Nak tahu siapa Queen of kerusi berirama???

sape nih??

Saya lah yang menang tu.....saye lah queen tu...hehe



Moga ukhwah sesama kita terus terjalin....
Selagi ada masa dan peluang, hargailah guru kita...mintalah kemaafan...moga berkat hidup dunia akhirat....


Saya,rakan2, senior2, junior2...ingin mengucapkan selamat hari guru... Moga terus istiqamah mendidik tanpa rasa jemu......Guru ialah seorang jutawan  di akhirat  kelak...(^_^)

























1 comment:

cendol said...

meriah nye ye hari guru! sume nmpk happy2 jer..sekali skale cikgu2 buat perangai budak2 kn teramatlah comel!haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...