Sunday, 27 January 2013

JENIS-JENIS FOBIA *rare


Baru-baru ni ada seorang kawan yang bakal menjadi Nurse share tentang "Fobia".... Bagi saya macam rare lah, sebab tak pernah dengar dan macam pelik je.......
Meh baca dan sebut :


  1. Alektorophobia     - fear of chicken
  2. Caligyephobia       - fear of beautiful women
  3. Bibliophobia          - fear of book
  4. Batonophobia        - fear of plant
  5. Blennophobia         - fear of smile
  6. Chrematophobia     - fear of money
  7. Clinophobia            - fear of going to bed
  8. Demonophobia       - fear of demon
  9. Didaskaleinophobia - fear of going to school
  10. Entomophobia         - fear of insect

No 4  xde laa bunyi pelik sangat mungkin perkataan daripada "Botani"... No 1 macam xde kena mengena langsung..."Alektoro" dengan "chicken" , kan jauh tu....haaissshhhhh...
Rasanya student  hanya ada masalah dengan No 7 bila time final exam je.....haha
Xpelah..... Istilah-istilah  ni wujud  mesti  sebab ada asal-usulnye.... Kita terima je lah...haha

#Pesanan kepada Kakak-kakak atau abang-abang yang mempunyai adik-adik nakal tahap ekstrem, sila elakkan mereka daripada mengetahui istilah No 9.... Takut memberi alasan pada masa hadapan...hehehe



3 comments:

Syaifuddin Alias said...

aku takut pada pompuan cantik..risau aku jatuh hati...kah3

MK Kimi said...

pelik2. takut buku pun ada? bukan takut sebenarnya tu, malas! haha!

j.e.h.a.n. said...

sukanya kalau para-para bf @ hubby ada phobia no.2 rasa tenang sikit..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...