Sunday, 9 December 2012

CARA MENENANGKAN HATI

Tentulah dalam islam sendiri ada cara menenangkan hati seperti mengambil wudhuk, solat sunat, sebut nama-nama Allah, dan mendengar kalimah-kalimah suci Al-quran. Mestilah method tu available untuk semua orang dan memang disarankan....

Tapi kita mesti ada cara kita sendiri kan contoh macam tidur, main game, jalan-jalan....

Haaa, nie cara saye... Kita sharing-maring, ok... :

1. Pada ice-cream lovers mcm saye, bole laa layan ice-cream time susah hati. Berkesan, cayelah....
   


2. Katakan lah tibe-tibe tension waktu malam.... Buka tingkap, tengok bulan dan bintang.... Tengok 2 ciptaan Allah ni memang xkan bosan... Akan wujud ketenangan dalam hati dan syukur dapat melihat keindahan perhiasan malam.... Rasa runsing akan terhindar sikit-sikit... InsyaAllah... (^_^)
 *tapi kalo hujan, disarankan untuk tidak membuka tingkap...haha



10 comments:

Dunia Wilma said...

Nice tips...
Pas nie tension jak cari ice-cream ^_^

Cik Comey said...

hai.. dah lama x menyinggah di sini..

cik comey klu tgh stress or sedih suka buat 3 perkara..
1) berendam or mandi lama2..
2) suka pasang lagu kuat2 n nyanyi sesuka ati... walaupun suara x sedap, melodi berterabur n lirik x igt pun...
3) suka makan coklat...sedapnyer...

Lepas ni nak try makan aiskrim la plak... Aiskrim coklat ok kan??
hiihii..

Sheera Aya said...

suka yg aiskrim. yummy. ^_^

kitatauke said...

istighfar boleh tenang hati...yang lain tu..boleh membantu..eskrem ke..coklat ke..tak kesah..:)

aku HaniAsyira said...

nak makan aiskrim tu yea.. tp nak tgk bintang tu susah sikit.. hee~~

Nurul Najihah said...

nice entri :)

btw done follow ur blog ~

Outbound Malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Tidak ada yang namanya hari yang tidak penting dalam kehidupan manusia ini. Setiap saat berharga.

Outbound Malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Tidak ada yang namanya hari yang tidak penting dalam kehidupan manusia ini. Setiap saat berharga.

Fafa Kyraa said...

Singgah sini. :) Dan rajin sangat nak tekan botton follow :)

bb_nona said...

as salam, ha, betul,ais krim.., mcm kwn buat tu :)

tp, i like to see baby face,baby smile, when im tension, stress dan sakit hati,dan sedihh~

in sha ALLAH, di samping buat benda2 lain untuk redakan perasaan yg x sedapp tuh:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...