Thursday, 3 January 2013

SAMBUTAN TAHUN BARU YANG ERRR....


Niat dihati nak luang masa bersama roomate kat luar hostel.... Saat-saat terakhir sebelum semua balik kampung masing-masing... Lepas abes exam kan.....
Lepas solat isyak, plan pun mule di jalankan..... Disebabkan lupe esok tahun baru,  banyak laa tempat-tempat yang dirancang nak pegi tutup... Dan2 je...pasrah2   =,=

Plan pun ditukar kepada plan B yakni ikut angin a.k.a redah je.... Tup2 sampai depan KLCC... Alang-alang dah sampai  kiteorg cube  laa menghayati  persembahan bunge api.... memang style lah... Depan mate plak kan....Selalu tengok dalam tv je... Bunyi letup die memang bergegar laa.... Berape banyak laa duit habis untuk bende nih....


                                   


Tapi part yang tak bestnye, sesak dengan manusia....
warga asing+kapel2+geng2 yang masuk air = serabut!!!
Memang ramai kapel time ni... Nak tengok bunga api same2 laa katekan... Atas motor, dalam kereta, macam2 ade....  xelok lah keluar dengan lelaki sampai pagi..... 
Memang kite semua akan dapat saham kat akhirat nanti..... So sape-sape yang tak nak ambil bahagian  dalam bab2 macam ni dipersilakan.... pandai-pandai laa nanti yee kat sane...


Memang jem tengok kapel2 time nih... Perlu ke buat itu dan itu...ini dan ini??? Perlu ke hadirkan diri tengok bunga api sesak2+berdua-dua untuk lebih mengeratkan hubungan??? Come on laa... Wahai "perhiasan terbaik di atas muka bumi" , sedarlah kamu tu tidak ternilai dan wahai "pemimpin kaum wanita", sedarlah tugas kamu sebagai lelaki yang bermaruah....






" Iblis berkata : Wahai tuhanku! kerana Engkau telah menjadikan daku sesat, (maka) demi sesungguhnya aku akan perelokkan segala jenis maksiat kepada adam dan zuriatnya di dunia ini dan aku akan menyesatkan mereka semuanya." (Surah Al-Hijr:39)
*renung-renungkan...........


#mintak maaf kalo silap dan salah... Sekadar perkongsian dan renungan bersama (^_^)

6 comments:

ainil fazieda said...

Happy New Year ! tp xpyh la smpai nk pg bersambut-smbut bgai kan ? huhu

♥fie yasmin♥ said...

happy new year

ELeEa said...

salam tahun baru =)

saifudin abu izzudin said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

Muhamad Syahir Bin Saifuddin said...

baik p dgar cramah kt shah alam lg bagus :)

syaiful said...

ko wat pendedahan pasal apa yang sebenarnya berlaku pada manusia sekarang(sudut negatif) ok la tu biar mereka tersedar dari khayalan mereka dan kembali pada kebenaran,

good job

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...